Ring oss på 33 31 55 66 / Åpningstider mandag til fredag 07:15 til 15:30

Jeg er under behandling

Hva kan jeg spise?

De første dagene med tannregulering er tennene ømme. Myk mat anbefales. Man kan ta smertestillende tabletter ved behov. I begynnelsen kan også få små sår i munnen der tannreguleringen presser mot slimhinnene. Dette blir bedre men tiden når munnen venner seg til tannreguleringen.

Hvordan skal jeg pusse tennene?

Tannpuss

Tennene bør pusses 3 ganger per dag. Det er ekstra viktig å være nøye med tannpuss under behandling med tannregulering. Tannbørsten skal vinkles over og under klossene for å fjerne tannbelegg.

Kjeveortopeden gir opplæring i riktig pusseteknikk den dagen reguleringen påsettes. Du får også ekstra informasjon og instruks underveis dersom kjeveortopeden ser behovet for dette. Dersom du lurer på noe er det bare å spørre.

Bør jeg bruke munnskyll?

Ekstra fluor anbefales. Fluor skyllevann eller fluortabletter kan brukes. Husk at fluor beskytter ikke tennene dersom man ikke har pusset tennene grundig på forhånd.

Noe er løs eller stikker! Hva gjør jeg nå?

Av og til løsner klossene. Dette er spesielt vanlig de første månedene. For å unngå dette bør man unngå å spise hard mat (gulrøtter, nøtter, epler, drops, osv.). Dersom det er mer enn 1 uke til neste besøk bør du ringe oss for å få en akutt time.
Tråden som sitter på reguleringen kan også noen ganger begynne å stikke bakerst i munnen. Ring oss dersom dette skjer så skal vi hjelpe deg. Ved behov kan noen hjelpe deg hjemme ved å klippe av trådet med en avbitertang.

Kan jeg bruke tanntråd?

Ja! På apoteket finnes en tanntråd som heter ”Superfloss”. Den kan man tre under tannreguleringen.

Bøyle og strikker

Dersom behandlingen din innebarer bruk av bøyle og/eller strikker er det viktig å bruke de slik kjeveortopeden har anbefalt. Bøyle og strikk virker bare hvis de brukes mye. Å bruke de bare ”av og til” har ingen effekt og vil forsinke din behandling.